Пређи на садржај

Nikolić u Riju sa Stoltenbergom i Pinjerom

Извор: Викиновости


21. jun 2012.
Рио де Жанеиро-  (Beta) Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Rio de Žaneiru s norveškim premijerom Jensom Stoltenbergom i predsednikom Čilea Sebastijanom Pinjerom o unapređenju saradnje, saopštila je u četvrtak predsednikova pres služba.

Tokom tih susreta u okviru konferencije UN o održivom razvoju, Nikolić je posebno istakao potrebu intenziviranja saradnje Srbije i Norveške s jedne, i Srbije i Čilea s druge strane, i produbljivanja ekonomskih i kulturnih veza tih zemalja.

Stoltenberg je, kako se dodaje, čestitao Nikoliću na izboru za predsednika Srbije i istakao da prijateljstvo dva naroda datira još iz perioda Drugog svetskog rata.

Nikolić je rekao da će Srbija nastaviti svoj evropski put, jer je to važno za njenu ekonomsku budućnost i dodao da će ona učiniti sve kako bi popravila svoj poslovni ambijent u cilju privlačenja novih stranih investicija.

Predsednik Nikolić je zahvalio premijeru Stoltenbergu na dosadašnjem interesovanju norveških kompanija za investiranje u Srbiju i izrazio nadu da će u narednom periodu biti još više novih investicija.

Predsednik Pinjera takođe je istakao da je potrebno raditi na unapređivanju ekonomske saradnje Srbije i Čilea u interesu građana obe prijateljske države.

Izvor[уреди]