Nikolić pozvao investitore u Bakuu da ulažu u Srbiju

Извор: Викиновости


9. februar 2013.
Baku/ Azerbejdžan (Beta) Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je u subotu u Bakuu azerbejdžanske preduzetnike da ulažu u projekte u Srbiji.

„Potpisivanje dogovora o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji prošle godine omogućilo je investiranje u infrastrukturu, turizam i informacione tehnologije. Jedan od prvih je projekat azerbejdžanske kompanije za gradnju puta u Srbiji. Ovo će ohrabriti buduće investicije“, rekao je Nikolić u Bakuu na biznis forumu Srbije i Azerbejdžana, a prenose mediji iz te zemlje.

Nikolića je naveo i da je Srbija „jedno veliko gradilište“, a prednosti investiranja u Srbiji su viskoobrazovana i kvalifikovana radna snaga, povoljan geografski položaj, stimulativna fiskalna politika.

Na biznis forumu su, kako javljaju azerbejdžanski mediji, predstavljena tri projeka Srbije. U oblasti turizma projekat zahteva investiciju od 90 do 100 miliona evra, u energetici je potrebno ulaganje od 100 do 400 miliona evra za razvoj rudarstva i rekonstrukciju energetskih postrojenja, dok je što se tiče saobraćaja predstavljen projekat razvoja kargo centra u zoni slobodne trgovine.

Izvor[уреди]