Nikolić ove nedelje sa opozicijom o Kosovu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić najavio je u ponedeljak da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić ove nedelje upoznati šefove opozicionih poslaničkih grupa sa situacijom na Kosovu i Metohiji i planom državnog rukovodstva kako da se reši taj problem.

Nakon sastanka sa premijerom Češke Petrom Nečasom, Dačić je novinarima rekao da će se u procesu izrade platforme za Kosovo i Metohiju razgovarati i sa Srbima iz Pokrajine i da će saslušati sva relevantna mišljenja.

Dačić je rekao da je na sastanku državnog vrha i vladajuće koalicije analizirano stanje na administrativnim prelazima, odnosno sprovođenje sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima sa Kosovom, posebno kada je reč o naplati carina i poštovanju dokumenata izdatih u Srbiji.

Dačić je dodao da se na sastanku vladajuće koalicije raspravljalo i o nastavku evropskih integracija, o ekonomskoj situaciji, a da je o svim pitanjima, pa i o neophodnosti nastavka borbe protiv korupcije, postignuta puna saglasnost predstavnika državnog rukovodstva, odnosno čelnih ljudi SNS i SPS, stranaka stožera vlasti.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg