Nikolić ostaje ispred skupštine

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


16. април 2011.
BEOGRAD, 16. aprila 2011. (Beta) - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić pozvao je u subotu pristalice okupljene na mitingu u Beogradu da se raziđu, a da će on ostati ispred Doma Narodne skupštine da štrajkuje glađu i žedju.

Nakon tročasovnog mitinga, Nikolić je okupljenima, sa stiroporom u rukama, poručio da odu kućama, jer oni i tamo imaju posla a da on "prečeg i važnijeg posla od ovog nema".

Okupljeni građani su negodovali zbog njegov poziva da se raziđu i uzvikivali da žele da ostanu sa njim ispred zgrade skupštine. "Hoćete da vas vodim, a nećete da me slušate", rekao je Nikolić reagujući na povike okupljenih.

Miting Srpske napredne stranke počeo je oko 12.30, a na bini su se smenjivali govornici koji podržavaju zahtev opozicije da se odredi datum vanrednih parlamentarnih izbora. Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je pozvao sve građane u Srbiji da u svojim gradovima i mestima izađu na ulice i da pomognu opoziciji koja traži raspisivanje vanrednih izbora.

Najveći deo pristalica SNS je i dalje ispred Doma Narodne skupštine mada je jedan deo počeo da se razilazi. Pored lidera opozicije, njima su se obratili predsednik Romske partije Srđan Šajn, profesor Pravnog fakulteta Oliver Antić, sekretar Udruženja paraplegičara Beograda Vukašin Bošković, građanka Borjana Milaković koji su podržali zahtev za vanrednim izborima i smenu sadašnje vlasti. Okupljenima su se obratili i predstavnik Srba sa Kosova Milan Ivanović i predsednik Inicijativnog odbora Radničko-seljačkog pokreta Srbije Zoran Dragišić.


Извор[уреди]