Nikolić očekuje sednicu o gasnom aranžmanu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


7. april 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je u ponedeljak da očekuje raspravu u Skupštini Srbije o sporazumu o gasnom aranžmanu sa Rusijom, bez obzira na najave da predsednik parlamenta Oliver Dulić neće zakazati njegovu sednicu.

Nikolić je agenciji Beta rekao da su skupštinske službe distribuirale svim poslanicima i Vladi Srbije predlog SRS-a da Skupština Srbije ratifikuje gasni sporazum.

"Skupštinu Srbije ne čini samo predsednik, već i potpredsednici i poslanici i očekujem da se skupi 126 poslanika i da sednica počne i da se sporazum sa Rusijom ratifikuje", rekao je Nikolić. On je dodao da očekuje odgovor od Dulića, kao i da još nije razgovarao o tome s drugim parlamentarnim strankama.

U kabinetu predsednka Skupštine Srbije Beti je rečeno da Dulić neće zakazati sednicu na kojoj bi parlament razmatrao sporazum sa Rusijom u oblasti energetike i da neće dozvoliti da se Skupština koristi u dnevno-političke svrhe u okviru predizborne kampanje.

Извор[уреди]