Nikolić daje vlastima dva meseca

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. фебруар 2011.
BEOGRAD, 5. februara 2011. (Beta) - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavio je u subotu stalne proteste građana, ako vlast za dva meseca ne raspiše vanredne parlamentarne izbore.

"Dajte nam dva meseca koje i mi dajemo njima. Ako siledžije, kao i do sada, ne budu želele da slušaju, u aprilu ćete me zateći ovde kako sedim na stiroporu da se ne prehladim. A i vi ponesite stiropor, ako želite da mi se pridružite", rekao je Nikolić na skupu ispred Doma narodne skupštine u Beogradu.

Pre Nikolića, predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da "Srbija hoće novog lidera", predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Funkcionerka SNS-a Jorgovanka Tabaković rekla je da će se "nova vlast predvođena SNS-om" zalagati za uvođenje reda u poreski sistem i da će kontrolisati javne nabavke, formiranje državnih agencija i sprečiti krađu državnog novca. Predsednik Pokreta socijalista Aleskandar Vulin rekao je da je Srbija "premala za tako velike lažove i presiromamašna za tako bogate ministre".

Miting je završen bez incidenata, dok su jake policijske snage bile raspoređene u širem centru grada. Na početku skupa, policija je procenila da ima oko 55.000 građana, dok je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić za RTS kazao da na mitingu ima više od 100.000 ljudi.

(Beta)


Извор[уреди]