Nikolić: Vojska Srbije je faktor mira i stabilnosti

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. septembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je zadovoljstvo što Vojska Srbije uživa veliko poverenje građana i ocenio da je ona faktor mira i stabilnosti u regionu i važan činilac naučnog i tehnološkog razvoja zemlje.

„Vojska Srbije i dalje uživa veliko poverenje građana i to me čini jako ponosnim. Vojska je otvorila radna mesta za mlade ljude“, rekao je Nikolić u subotu u obraćanju najmlađim oficirima Vojske Srbije u Beogradu.

On je podsetio da je Vojska Srbije u vanrednim situacijama svim raspoloživim resursima pomagala civilnom stanovništvu i podsetio da se ove godine obeležava 100 godina od početka balkanskih ratova, kada je, kako je rekao, herojska srpska vojska krenula u konačno osvajanje slobode.

Prema njegovim rečima, heroji koji su pali u toj borbi biće zauvek zlatnim slovima ispisani u sećanju, jer su oni postavili temelje demokratske i slobodne Srbije koja je prijatelj svojim susedima i faktor mira i stabilnosti u regionu.

Nikolić je rekao da su mladi oficiri koji su završili Vojnu akademiju odlučili da služe svojoj zemlji i time dokazali da su dostojni da nastave očuvanje tradicije, mira i dobrosusedstva.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg