Nikolić: Sve smo bliži koaliciji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. maj 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je posle današnjeg sastanka sa predsednicima Demokratske stranke Srbije, Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije sve bliže formiranje vladajuće koalicije.

Nikolić je na konferenciji za novinare rekao da će razgovori uskoro rezultirati potpisivanjem sporazuma o koaliciji i naveo da je postignut dogovor da mandatar za sastav vlade bude Koštunica.

Naveo je da Partija ujedinjenih penzionera Srbije neće imati dodatnih zahteva za pravljenje koalicije ukoliko stručnjaci, koje su predstavnici listi danas odredili, utvrde da je u budžetu moguće povećanje penzija.

Želeo sam, kazao je Nikolić, da čujem i stav Jedinstvene Srbije i PUPS-a jer ne želim da se formira koalicija "u kojoj će neko u skupštini pretiti oduzimanjem mandata ako ne sluša".

Dragan Marković Palma bi trebalo da razgovara sa Demokratskom strankom i vidi njihove garancije, kako to EU smatra da je Kosovo i Metohija deo Srbije, rekao je Nikolić.

Upitan o odnosu prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, Nikolić je preneo stav SRS da o Sporazumu odlučuje skupština i dodao da je SPS-u "to dovoljno".

U poslednje vreme čujem izjave da DSS neće ići na poništavnje sporazuma, već na njegovu dopunu, kazao je zamenik predsednik radikala i dodao: "Grubog i brutalnog poništavanja ŠP-a neće biti".

Извор[уреди]