Nikolić: Srbija u osetljivom trenutku, pred važnim odlukama

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


22. novembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je u četvrtak da se Srbija nalazi u osetljivom trenutku i pred važnim odlukama i dodao da o tome očekuje podršku Ruske Federacije.

„Rukovodstvo Srbije veoma ceni podršku Rusije u borbi za poštovanje međunarodnog prava po pitanju Kosova i Metohije i očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta“, izjavio je Nikolić po prijemu akreditivnog pisma novog ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina.

Predsednik Srbije izrazio je čvrsto opredeljenje da se ispune svi dogovori postignuti na najvišem političkom nivou između Srbije i Rusije i dodao da će ispunjenje tih dogovora omogućiti dobrobit građanima obe zemlje.

On je ohrabrio novog ruskog ambasadora da aktivnije radi na promociji investicija ruskih kompanija u Srbiju, jer je u vreme krize jačanje privredne saradnje od suštinskog značaja.

Ambasador Čepurin ocenio je da Srbiju i Rusiju vezuju vekovne prijateljske veze koje ne postoje samo između lidera, već i između ogromne većine dva naroda.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg