Nikolić: Opremićemo vojsku i policiju

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


25. oktobar 2012.
Titel/ Srbija (Beta) Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u četvrtak da će država tehnički opremiti vojsku i policiju, kako bi mogli da zaštite građane i imovinu od elementarnih nepogoda.

„Srbija će uložiti mnogo napora da zaštiti građane i imovinu od reka koje posebno nabujaju u proleće“, rekao je Nikolić posle vežbe "Reka 2012" na Tisi kod Titela.

Tokom vežbe "Reka 2012", koja se od 22. do 25. oktobra održava na 48 lokacija u Srbiji, prikazana je evakuacija stanovništa i stoke, vađenje vozila i ljudi iz reke, delovanje u slučaju klizišta, kao i prihvatanje i zbrinjavanje ugroženih.

„Opremićemo vas tehnički svim što treba, jer nijedna oprema, priprema i vežba nisu skupe, kao što su skupe posledice kada se desi nešto za šta nismo pripremljeni“, poručio je predsednik Srbije.

On je ocenio i da će građani Srbije shvatiti da kad izdvajaju novac za opremu vojske, izdvajaju i za sebe.

Vežbi su prisustvovali i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić, načelnik generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, komandant Žandarmerije Bratislav Dikić i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg