Пређи на садржај

Nikolić: Očekujem da i opozicija podrži rezoluciju

Извор: Викиновости


9. januar 2013.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je Srbija pokazala da može jednoglasno da stane iza jednog dokumenta i izrazio očekivanje da će i opozicija u Skupštini Srbije podržati vladu da sprovodi rezoluciju o Kosovu koja je, kako je naveo, jedino moguća.

Na konferenciji za novinare nakon zajedničke sednice s Vladom Srbije na kojoj su usvojeni Platforma i Rezolucija za pregovore s Prištinom, Nikolić je rekao da u danas usvojenim dokumentima ima „ublažavanja ivica“, ali da je jasno navedeno da nema priznavanja Kosova i Metohije.

„Mi tu teritoriju vidimo isključivo po Ustavu Srbije“, rekao je Nikolić odgovorajući na pitanje da li je zadovoljan danas usvojenom verzijom platforme i rezolucije o Kosovu, pošto su iz njih izostavljene odredbe o mogućem prekidu razgovora s Prištinom i princip pregovaranja da nema rešenja dok sve nije dogovoreno.

Nikolić je naveo da je ideja i bila da on izađe s inicijalnim predlogom dokumenta. Predsednik Srbije je rekao da je potom trebalo da platforma „prođe filter političkih stranaka“, kao i da se „oslušne“ šta o tome kaže međunarodna zajednica.

Nikolić je rekao da predložena rezolucija, o kojoj će se Skupština Srbije izjasniti na vanrednoj sednici, nije običan zakon oko koga će bilo koja politička stranka sticati političke poene.

„Nadam se da će poslanici Skupštine Srbije shvatiti važnost momenta“, rekao je Nikolić.


Izvor[уреди]