Nikolić:U sudbonisnim danima za Kosovo podržavaću vladu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. februar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić izjavio je da će u sadašnjim "sudbonosnim danima za Kosovo i Metohiju" podržavati aktuelnu vladu kao da je njen član.

"Neću u vladu, ali hoću da joj dam podršku. Neću da budem opozicionar u ovom času kada se brani Kosovo", kazao je Nikolić za današnje "Večernje novosti" i dodao da predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica ne bi smeli da se "rastaju" u momentu kada se Srbiji "otima" Kosovo.

On je rekao da je spreman da u slučaju proglašenja nezavisnosti Kosova poslanici SRS-a omoguće uvođenje vanrednog stanja.

Nikolić nije isključio ni mogućnost trajnije većine sa Demokratskom strankom Srbije u parlamentu pored one oko protivljenja političkom sporazumu sa EU.

On je, međutim, kazao da teško da može da kaže da li bi pristao da napravi tehničku većinu u parlamentu sa DSS-om do parlamentarnih izbora, dodajući da do sada nije bilo nikakvih naznaka od DSS-a da bi moglo o tome da se razgovara.

Извор[уреди]