Nikada nismo razgovarali o rekonstruciji vlade

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. децембар 2010.
BEOGRAD, 25. decembra 2010. godine (Beta) - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja i lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da ako rekonstrukcija Vlade Srbije ne bude završena do kraja januara, onda svi treba da rade svoj posao i da se ne gubi vreme na tu temu o kojoj se ionako nije razgovaralo u vladajućoj koaliciji.

"Naš stav je od početka jasan, rekonstrukcija bi bila dobra i poželjna samo ako je radikalna i brza. Radikalna znači da vlada ne bi trebalo da ima više od 15 resora, a brzina znači da o tom pitanju više ne bi smeli da pričamo posle januara. Ako rekonstrukciju ne završimo tokom januara, svako treba da radi svoj posao i da ne gubimo vreme na temu koja je definitivno bila više u medijima nego u našim razgovorima", naveo je Dinkić u intervjuu agenciji Beta i portalu EurActiv.

On je naveo da stranke vladajuće koalicije nikada nisu razgovarale o rekonstrukciji vlade. "Mi nismo bukvalno na sastanku koalicije za ove tri godine imali nijedan jedini razgovor na temu rekonstrukcije Vlade. Bilo je mojih individualnih razgovora s (predsednikom Srbije Borisom) Tadićem, pa čak sam nešto razgovarao i s (liderom socijalista Ivicom) Dačićem, ali vrlo, vrlo neformalno, bez ikakvih sastanaka", kazao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija vlade zavisi, pre svega, od najveće stranke u koaliciji. Odgovarajući na pitanje da li bi u eventualnim razgovorima o rekonstrukciji vlade podržao izbor predsedika Socijalitičke partije Srbije Ivice Dačića za premijera, kako su mediji navodili, Dinkić je odgovorio odrečno. "Nikad mi to ne bi palo napamet. Logično je da Demokratska stranka ima premijera, posebno zato što ima toliko dobrih ljudi koji to dobro mogu da rade", naveo je on.


Извор[уреди]