Nije vreme za prodaju Knjaza Miloša

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. децембар 2010.
BEOGRAD, 29. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Upravnog odbora kompanije "Knjaz Miloš" Mihailo Janković izjavio je u sredu da se prodaja tog proizvođača mineralne vode može očekivati tek od 2012. godine.

"Sada nije optimalan period za prodaju kompanije. U periodu krize teško je dobiti odgovarajuću cenu za kompaniju koja je skupo plaćena i u koju je dosta investirano", rekao je Janković u intervjuu agenciji Beta.

On je kazao da je investicioni fond Salford od kupovine "Knjaz Miloša" 2005. investirao oko 50 miliona evra u razvoj i modernizaciju poslovanja i da taj fond, kao i svaki drugi ima investicioni ciklus koji obično traje od pet do sedam godina.

"Realno je očekivati da se u naredne dve godine inicira proces prodaje ("Knjaza Miloš")", kazao je Janković, dodajući da i dalje postoji interes nekih kompanija, ali nije naveo o kojim kompanijama je reč.

On je dodao da se trenutno ni sa kim ne pregovara, ali da u slučaju ozbiljne ponude ne bi trebalo isključiti mogućnost prodaje kompanije i pre 2012. godine.


Извор[уреди]