Nije realno da Dačić bude premijer

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. децембар 2010.
BEOGRAD, 13. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović izjavio je u ponedeljak da nije realna mogućnost da predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić bude premijer, jer bi to izazvalo konflikte u vladajućoj koaliciji.

"Ja sam to prvi put sinoć čuo. Mislim da nije realna mogućnost da mesto premijera dobije jedna manja stranka. To bi izazvalo turbulencije unutar koalicije. Posle koalicije 'Za evropsku Srbiju', najviše mandata ima G17 plus, pa bi se (predsednik G17 plus Mlađan) Dinkić tu verovatno našao... ušli bismo u velike konflikte", kazao je Mićunović na Radio-televiziji B92.

On je naveo da bi za DS bilo prihvatljivo da Dačić bude premijer ako bi se našao konsenzus unutar koalicije, ali da mu se to trenutno ne čini realnim. "Ne zbog Dačića, već zbog odnosa snaga u parlamentu", kazao je Mićunović.

On je govoreći o izborima na Kosovu kazao da je izlaznost Srba bila svakako veća od očekivane, kao i da su Srbi iz enklava trebali da izađu da glasaju na tim izborima.

Govoreći o odluci ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića da Srbija ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade kinsekom disidentu, on je kazao da je za njega od same odluke više sporno objašnjenje ministra da se rukovodio nacionalnim interesima kad je to odlučio.


Извор[уреди]