Nije bilo pritisaka Vlade na DRI

Извор: Викиновости25. март 2010.
BEOGRAD, 25. marta 2010. (Beta) - Premijer Mirko Cvetković izjavio je u četvrtak u Skupštini Srbije da Vlada nije vršila pritisak na Državnu revizorsku insituciju (DRI) i da je sarađivala sa tom nezavisnom institucijom u izradi izveštaja o kontroli trošenja budžetskih sredstava za 2008. godinu.

Da Vlada nije vršila pritisak na DRI potvrdio je u Skupštini i predsednik Saveta DRI Radoslav Sretenović koji je poslanicima rekao da nije bilo pritisaka političkih stranaka, vlade i drugih držzavnih organa na rad DRI i da je jedini problem u radu na kontroli trošenja budžetskih sredstava u 2008. bio nedostatak kadrova u toj instituciji. Kao prioritetni zadatak DRI Sretenović je naveo reviziju završnog računa za 2008, kontrolu određenog broja ministarstava i deo rizičnih područja za koje je DRI smatrao da treba da bude predmet revizije.

Premjer Mirko Cvetković je naveo da je njegov kabinet uradio analizu o nepravilnostima koje je uočio DRI u kontroli trošenja budžetskih sredstava u 2008. koja je pokazala da je reč o ukupno 55 prekršaja koji se odnose na oblast budžetskog računovodstva, kršenje Zakona o javnom dugu, Zakon o radu, Zakona o javnim nabavkama i Zakona o platama državnih službenika.


Извор[уреди]