Пређи на садржај

Nije bilo namere o korupciji kada se radi o prodaji Telekoma

Извор: Викиновости


5. мај 2011.
BEOGRAD, 6. maja 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da nikakve namere o korupciji nije bilo kada je prodaja Telekoma u pitanju, već je cilj bio da se novac koji Srbija ima u toj telekomunikacionoj kompaniji premesti u sektore puteva, železnice i energetike, jer u njima nema dovoljno investicija iz inostranstva.

"Nikakve namere o korupciji kada je prodaja Telekoma u pitanju nije bilo, nikakve namere da se on proda budzašto, da se raskrmči porodično blago. Bila je samo namera da se u jednom teškom trenutku za telekomunikacionu industriju pokuša da se novac koji Srbija ima u JP Telekom Srbija prenese u puteve, železnicu, energetiku, jer nema dovoljno investicija iz inostranstva u tim oblastima", rekao je Tadić.

On je novinarima u Palati Srbija, posle susreta u četvrtak s mađarskim predsednikom Palom Šmitom, poručio da će, ako vlada donese odluku da ne proda svoj paket akcija u Telekomu jer nisu ispunjeni početni uslovi, ta kompanija morati da doživi reformu.

Tadić je pojasnio da je reforma neophodna da bi Telekom "izdržao izuzetno teške tržzišne uslove privređivanja i kako bi u godinama koje dolaze bio u stanju da posluje i ostvaruje dobit".

Predsednik Srbije dodao je da se "ne prodaje za dan kompanija koja vredi milijardu i skoro 500 miliona evra" i istakao da oni koji kritikuju vladu u tom smislu stvaraju lošu atmosferu koja, kako je ocenio, "nije dobra kao poruka svetu, iz koga treba da dođu neophodne investicije".

"Pitanje od najvećeg nacionalnog interesa jeste pitanje zapošljavanja, koga nema bez velikih investicija, a njih nema bez dobre atmosfere, dobrih zakona i neprestane borbe protiv korupcije", poručio je Tadić.


Извор[уреди]