Nišvil u gubitku 4,8 miliona dinara

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


16. септембар 2010.
NIŠ/BEOGRAD, 16. septembra 2010. (Beta) - Savet "Nišvila" usvojio je izveštaj prema kome je 26. izdanje ovog džez festivala, održano sredinom avgusta u Niškoj tvrđavi uz glavne zvezde Solomona Burka (Burke) i Benija (Benny) Golsona, zabeležilo gubitak od 4,8 miliona dinara.

"Ovogodišnje izdanje zabeležilo je gubitak od 4,8 miliona dinara. S obzirom da je prošlogodišnji gubitak od 4,5 miliona dinara pokriven iz ovogodišnjih prihoda, poveriocima, odnosno onima koji su učestvovali u realizaciji, 'Nišvil' duguje ukupno 9,3 miliona dinara", saopštili su u četvrtak organizatori "Nišvila".

U saopštenju se navode reči direktora festivala Ivana Blagojevića da gubitak nije posledica prekoračenja planiranih rashoda. "Ove godine smo uštedeli, odnosno, napravili manje troškove od planiranih za više od osam miliona dinara. Međutim, realizovani prihodi su manji za više od 12 miliona od planiranih", tvrdi Blagojević.

Prema njegovim rečima, na to je direktno uticalo smanjenje nekih donacija, kao što je iz Duvanske industrije Niš, i otkazivanje pojedinih sponzora, poput Dunav osiguranja.


Извор[уреди]