Пређи на садржај

Ništa bez timskog duha

Извор: Викиновости


25. јануар 2011.

Lund / Švedska (Beta) - Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je u utorak da pokušava da gradi budućnost ekipe na timskom duhu i da su timu potrebna dva kvalitetna igrača koji mogu da igraju u odbrani i napadu.

Rukometna reprezentacija Srbije igra u utorak uveče protiv Argentine, poslednju utakmicu druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Švedskoj. Srbija je izgubila šanse za plasman u polufinale, pa će u završnici turnira igrati za konačan plasman.

„Nekada je bilo prevelikih očekivanja koja nisu bila čvrsto utemeljena. Mnogo puta smo ih ispraćali po medalju, a dešavalo se to što se dešavalo. To je dodatan pritisak. Ja sam bio prilično objektivan kada sam rekao da u ovom trenutku nemamo kvalitet za medalju“, rekao je Vuković.

„Imamo pojedinaca koji imaju veliki rejting, ali i onih koji igraju u malim klubovima. Pokušavamo da gradimo neku budućnost na kolektivnom duhu, da svako ima mesto u ovom timu. Osnovno je da damo sve od sebe i kada to uradimo, možemo se pogledati u oči“, dodao je on.

Извор[уреди]