Niški putari prekinuli blokadu Koridora 10

Извор: Викиновости


9. август 2011.
Ниш-  (Beta) - Zaposleni u Preduzeću za puteve (PZP) "Niš" iz sastava Nibens grupe prekinuli su u utorak oko 11 sati blokadu kraka Koridora 10 od Niša prema Sofiji.

„Od predstavnika MUP-a smo čuli da su reagovale ambasade Bugarske i Turske i da bi izbegli međunarodni incident i da ne bi maltretirali putnike rešili smo da prekinemo blokadu“, rekao je agenciji Beta predstavnik sindikata u PZP "Niš" Ljubiša Ivanović.

On je kazao da je današnjom bokadom dela Koridora 10 u trajanju od sat i po postignut cilj i da je upućena jasna poruka nadležnima da su radnici Nibens grupe spremni i na drastične vrste protesta.

„Ako tokom dana ne bude rešen naš problem sutra ćemo ponovo blokirati puteve i ostaćemo na barikadama do ispunjenja naših zahteva“, rekao je Ivanović.

On je kazao da su radnici PZP "Niš" juče dobili jednu platu nakon dogovora predstavnika grada Niša i AIK banke. "Sve i da nam isplate sve zaostale plate, naš cilj je deblokada računa preduzeća kako bismo mogli da nastavimo da radimo i obezbedimo naredne plate", rekao je Ivanović.

Извор[уреди]