Neuspela prodaja zrenjaninske Jugoremedije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. мај 2011.
ZRENJANIN, 13. maja 2011. (Beta) - Tenderska komisija koja prati sprovođenje javnog tendera radi prodaje 92,8 odsto registrovanog kapitala privrednog društva "Jugoremedija" fabrika lekova Zrenjanin, proglasila je u petak tender neuspelim.

Komisija je konstatovala da do krajnjeg roka za podnošenje ponuda, 22. aprila 2011. godine, nije bilo pristiglih ponuda za kupovinu kapitala zrenjaninske Fabrike lekova i da u roku predviđenim javnim pozivom nije postojao nijedan zahtev za otkup tenderske dokumentacije.

Na tenderu je kupcima ponuđeno 3,46 miliona akcija "Jugoremedije" nominalne vrednosti 1.000 dinara po hartiji, a minimalna cena paketa akcija je 51,9 miliona evra, odnosno 15 evra po akciji.

Član Gradskog veća grada Zrenjanina Slavko Rodić, kao predstavnik lokalne samouprave u sedištu subjekta privatizacije u toj komisiji, rekao je da se tokom narednih dana očekuje sastanak predstavnika "Jugoremedije" i Agencije za prvatizaciju koji će pokušati da iznadju novo rešenje za prodaju te fabrike lekova.

"Moguće je da će biti ponovljen tender uz korekciju cene, ili pronalaženje strateškog partnera. U narednim nedeljama cemo imati informaciju o tome kakvi će koraci biti preduzeti", naveo je on agenciji Beta.


Извор[уреди]