Netačne interpretacije sa sastanka

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. фебруар 2011.
BEOGRAD, 10. februara 2011. (Beta) - Kabinet predsednika Srbije Borisa Tadića ponovio je u četvrtak stav da slučaj Tihomira Purde i druge slične treba da razmatraju nadležna ministarstva i tužišlaštva Srbije i Hrvatske, poštujući pravni sistem obe države.

"Svi drugi prepričani stavovi su netačne interpretacije", istakao je u saopštenju kabinet Borisa Tadića povodom izjave predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislava Stanimirovića da Srbija neće insistirati na predmetu Tihomira Purde ako je jedini dokaz njegovo iznudjeno priznanje.

"U neoficijelnom razgovoru predsednik Tadić me je pitao o političkoj situaciji u Hrvatskoj zbog slučaju Purda, na šta sam mu potvrdio da je ona radikalizovana brojnim protestima i peticijama. On mi je rekao da Srbija neće insistirati na tom predmetu ako nema drugih dokaza osim onih koji su iznudjeni ili dobijeni dok je Purda bio u zatvorima", rekao je Stanimirović agenciji Beta.

Kabinet Borisa Tadića je istakao da je predsednik Srbije svoj stav prema slučaju Purda izneo 10. januara u telefonskom razgovoru s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor i da taj stav nije menjan. Predsednik SDSS-a u utorak je učestvovao na sastanku predstavnika Srba iz regiona sa predsednikom Srbije.


Извор[уреди]