Пређи на садржај

Nepromenjena situacija na severu Kosova

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

3. октобар 2011.
Косовска Митровица-  (Beta) - U sve četiri opštine na severu Kosova Srbi su i jutro u ponedeljak dočekali na barikadama koje su postavili na svim važnim saobraćajnicama koje vode ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje prema centralnoj Srbiji.

Bilo je mirno a tišinu su remetile samo sirene automobila kojima se građani do kasno u noć ulicama Kosovske Mitrovice, u blizini mosta na Ibru i prelazu Jarine, proslavljali pobedu srpskih odbojkašica na evropskom prvenstvu u Beogradu.

Na svaku porušenu barikadu Srbi su odlučili da postave dve nove, tako da ih sada na severu Kosova ima 18. To su učinili pre dva dana u blizini prelaza Jarinje pošto su im vojnici Kfora porušili peščanu barikadu. Oni su postavili nove sa jedne i druga strana administrativne linije, tako da su vojnici ostali u „sendviču“.

Prelaz je i dalje zatvoren mada iz Kfora saopštavaju da su oni uklonili bodljikavu žicu. Tim putem skoro dvadest dana nije prošlo nijedno vozilo niti pešak. Koriste se alternativni putni pravci i osim u selu Izvore, gde su marokanski vojnici Kfora, sve druge saobraćajnice kontrolišu Srbi.

Ima osnovnih životnih namirnica, a redovno stiše i dnevna štampa.

Извор[уреди]