Пређи на садржај

Nemoguće odložiti primenu Zakona o komorama

Извор: Викиновости


25. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić rekao je u utorak da je tehnički nemoguće odložiti primenu Zakona o privrednim komorama, ali da čeka da posle Nove godine predstavnici Privredne komore Srbije iznesu konkretan predlog o racionalizaciji troškova.

„Spreman sam za reformu privrednih komora. One su potrebne Srbiji, ali ne u sadašnjem obliku. Posle Nove godine ću razgovarati sa onima koji žele novu privrednu komore, a najvažnije je da ona bude u funkciji privrede i da koristi privrednicima, a ne da koristi takozvanoj komorskoj birokratiji“, rekao je Dinkić agenciji Beta.

On je pozvao predstavnike privrednih komora da dođu kod njega, „ali ne da kukaju“, nego sa donesu plan reformi komore.

„Ako taj plan podrže privrednici ja ću ga veoma rado izneti kao predlog i dostaviti Skupštini u prvoj polovini naredne godine“, rekao je Dinkić.

Privrednici i članovi svih privrednih komora u Srbiji zatražili su da se odloži primena izmena Zakona o privrednim komorama na period od tri godine, jer su nezadovoljni rešenjem da se ukine obavezno člastvo i plaćanje doprinosa komorama, koje stupa na snagu od 1. januara 2013.

Dinkić je rekao da Komora treba da primeri troškove poslovanja objektivnim ekonomskim mogućnostima zemlje i da omogući privrednicima da se dobrovoljno učlanjuju u privredna udruženja.

Izvor[уреди]