Nema sastanka predstavnika Luke i Beograda

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


7. јул 2011.
BEOGRAD, 7. jula 2011. (Beta) - Sastanak gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa sa menadžmentom i vlasnicima Luke Beograd koji je bio zakazan za četvrtak, otkazan je na inicijativu predstavnika ovog preduzeća, saopštila je Gradska uprava.

Sastanak je, kako je obražloženo, otkazan jer je gradonačelnik u toku dana, na njihov zahtev, primio predstavnike Kluba malih akcionara s kojim je preduzeće Luka Beograd vodilo sudski spor.

U dopisu Luke, kako je saopštila Gradska uprava, navedeno je da su vlasnici i menadžmnet Luke očekivali da će sastanak sa gradonačelnikom biti "konstruktivan i da će konačno doprineti rešavanju problema koji karakterišu odnose grada Beograda i Luke Beograd poslednjih nekoliko godina".

"Želeli smo da Vam predstavimo model javno-privatnog partnerstva koji bi naše stavove približio i pomirio. Na žalost, ovim ste nas doveli u neravnopravan položaj koji je daleko od partnerstva. Primili smo to kao novu demonstraciju 'političke volje', kako je to u našem slučaju već nazvao jedan aktuelni ministar srpske vlade, a koja je iznad zakona, zbog čega već dugo trpimo", piše u dopisu Luke.

Istaknuto je da "ostaje aktuelna" želja uprave Luke da se održi konstruktivan sastanak sa gradonačelnikom, "u trenutku kada dobre namere u pogledu ostvarenja takve saradnje budu nesumnjive".

Đilas je povodom dopisa Luke izjavio da je mesto gradonačelnika Beograda javna funkcija koju on obavlja "isključivo štiteći interese Beograđana".

"U tom smislu ne mogu da prihvatim da mi bilo ko sugeriše s kim treba a sa kim ne treba da se viđam. Otvoren sam za sve razgovore koji mogu da doprinesu da se reše problemi, a to važi i za Luku Beograd. Svima smo na raspolaganju, ako je to u interesu grada", istakao je gradonačelnik Dragan Đilas.


Извор[уреди]