Nema novih uslova za ulazak u zemlje EU

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. мај 2011.
BEOGRAD, 18. maja 2011. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je u sredu da nema novih uslova za ulazak u zemlje EU, ali da građani Srbije u narednom periodu treba da očekuju nešto oštriju kontrolu.

Đelić je novinarima u Skupštini Srbije kazao da građani Srbije treba da očekuju u nedeljama koje dolaze, uključujući i letnje raspuste, da im na granici budu češće postavljana pitanja o svrsi putovanja i novcu koji imaju.

"Od njih će se očekivati da budu spremni da dokažu da imaju dovoljno sredstava, da su osigurani, da imaju povratnu kartu. Ta pitanja će biti postavljana svima i bez ikakve diskriminacije ili bilo kakve ideje da se nekom češće postavljaju ta pitanja nego nekom drugom, nego svima na isti način", kazao je on.

Đelić je rekao da će Vlada Srbije ove sedmice Evropskoj komisiji uputiti predlog izmena zakona koje predviđaju krivičnu odgovornost za organizatore nelegalnih migracija i tura lažnih azilanata, kao i prekršajnu odgovornost onih koji zloupotrebe institut azila. Prema njegovim rečima, izmene zakona biće urađene uz konsultacije sa EU.


Извор[уреди]