Пређи на садржај

Nema govora o regulisanju odnosa između država

Извор: Викиновости


16. април 2011.
Београд-  (Beta) - Šef tima za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je u subotu da je Beograd izneo „detaljan predlog“ o slobodi kretanja u potpunosti u skladu s evropskim standardima, ali da se nikako ne može govoriti o regulisanju odnosa između država.

„Naravno da ni u kom slučaju ne može biti govora da se prave poređenja kako je rekla gospođa (šefica prištinskog tima Edita) Tahiri o državama koje nemaju regulisane odnose samim tim što Kosovo nije država i za nas ne može biti država“, rekao je Stefanović u izjavi za Radio Beograd.

Posle sastanka pregovaračkih timova u Briselu u petak, Edita Tahiri je rekla da je srpska strana predložila neka rešenja koja se „sprovode između zemalja koje nemaju normalizovane odnose“. Stefanović je rekao da je pregovarački tim Begrada izneo detaljan predlog koji reguliše slobodu kretanja koji je u potpunosti u skladu s evropskim standardima, „čak ide i ispred njih“.

„Mi smo dali konkretne predloge koji omogućavaju građanima da se normalno kreću i da ostvarimo komunikaciju i na samom Kosovu i Metohiji i s našim građanima s Kosova i Metohije“, rekao je on.

Šef pregovaračkog tima Beograda je rekao da u narednom periodu predstoje teški zadaci da se nastave pregovori.

Извор[уреди]