Nema govora o članstvu Kosova u Uefa i Fifa

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


22. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) saopštio je u subotu da to telo Kosovu mora da da saglasnost ako želi da igra utakmice na teritoriji Kosova i Metohije.

„Nema govora o članstvu takozvane Fudbalske federacije Kosova u Uefa i Fifa, a samim tim ni u takmičenju kako nacionalnih selekcija, tako i klubova. Za svaku utakmicu koju žele da igraju na teritoriji Kosova i Metohije, neophodna im je saglasnost članova Izvršnog odbora FSS-a“, navodi se u saopštenju na sajtu FSS-a.

FSS je naveo da će Kosovo neke utakmice koje se budu igrale u inostranstvu, u kategorijama mlađih uzrasta, žena i klubova, morati da proteknu bez isticanja bilo kakvih nacionalnih obeležja.

„FSS će i dalje koristiti sva legitimna i pravna sredstva u borbi za očuvanje i dosledno poštovanje osnovnih načela statusa Uefa i Fifa u cilju neprimanja u članstvo takozvane Fudbalske federacije Kosova, a na bazi činjenice da oni nisu članovi UN“, piše u saopštenju.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković imaće sredinom januara nove sastanke na tu temu s nadležnima iz Uefa i Fifa.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg