Пређи на садржај

Neka i vaše dete postane mali genijalac

Извор: Викиновости


10. april 2012.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Izdavačka kuća Liber Novus predstavila je novu ediciju dečjih knjiga pod nazivom "MALI GENIJALCI". Knjige su namenjene deci uzrasta od pet do dvanaest godina. Edukativnog su karaktera i imaju za cilj da upoznaju decu sa biografijama i stvaralaštvom velikih ličnosti koje su dale značajan doprinos razvoju čovečanstva. Kroz 15 naslova biće predstavljeni Mocart, Ajnštajn, Kolumbo, Darvin, Leonardo, Galilej, Aleksandar Veliki, Paster, Njutn, Marko Polo, Platon, Napoleon, Gandi, Edison i Dizni.

"Treba uvek da imamo na umu da naša deca najviše od svega na svetu vole da se igraju. Poželjno je da ih što više usmeravamo ka poučnim i edukativnim igrama, jer je to najbolji i najlakši način da bez otpora steknu znanje i razvijaju svoju inteligenciju. Kompjuter je danas postao sastavni deo života naše dece, i s tim u skladu smo i pripremili ovu ediciju knjiga i prilagodili sadržaj njihovim interesovanjima", navodi Maja Buđevac, direktorka izdavačke kuće Liber Novus.

Svaku knjigu prati interaktivni multimedijalni CD Rom sa osam igrica, putem kojih deca na zanimljiv način mogu da provere znanje stečeno čitanjem knjige. Kroz testove sa pitanjima o ličnostima iz knjiga i ostalim igricama poput ukrštenih reči, osmosmerki, memorija i slagalica najvažniji pojmovi i činjenice iz života velikana ostaju urezani u pamćenje mališana.

Glumica Milica Zarić predstavila je prvu knjigu iz edicije posvećenu Mocartu, koja će se naći na svim kioscima u zemlji od 05. aprila. Promociju održanu u Dečjem odeljenju Biblioteke grada Beograda upotpunio je nastup na klaviru malih genijalaca iz muzičke škole dr Vojislav Vučković.

U okviru promocije organizovan je turnir pod nazivom "Ja sam mali genijalac", u igranju igrica na temu muzičkog stvaralaštva Mocarta, na kome su učestvovali osnovci iz škole Drinka Pavlović.

Izdavačka kuća Liber Novus pripremila je ovu ediciju uz podršku Imleka.

Извор[уреди]