Nedostaje novac za scensku opremu

Извор: Викиновости


15. септембар 2011.
NOVI SAD, 15. septembra 2011. (Beta) - Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Milorad Đurić rekao je u četvrtak da je završeno gotovo 80 odsto radova na sanaciji zgrade Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

"Ovo je trenutno najveće gradilište institucije kulture. Završene su prve dve faze radova, scene i foajei pozorišta će biti uskoro dovršeni i nemamo razloga da sumnjamo da će ovom dinamikom sve biti spremno do 20. oktobra, kada je krajnji rok", rekao je Đurić.

Upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević rekao je da ozbiljna i ambiciozna rekonstrukcija pozorišne zgrade mora biti zaokružena i nabavkom scenske opreme i novog osvetljenja i da će biti pokrenuti pregovori sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu i javno informisanje.

"Za sada nemamo sredstva za ovakve nabavke, a i da ih imamo ne bismo uspeli da dovršimo sve do premijere opere 'Mileva Ajnštajn' koja je zakazana za 21. oktobar na velikoj sceni Jovan Đorđević u čast 150-og jubileja SNP-a", rekao je Milosavljević.

Milosavljević je kazao da je sezona 2011/12 počela te da se predstave i gostovanja 45. Bitef-a za sada odvijaju u velikoj sali u zgradi NIS-a, a da glumci svoje čitalačke probe imaju u zgradi SNP-a na "Hinter bini", odnosno zadnjoj bini, koja će i posle rekonstrukcije služiti za probe.

Извор[уреди]