Ne treba prodavati infrastrukturu Telekoma

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. децембар 2010.
BEOGRAD, 13. decembra 2010. (Beta) - Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać ocenila je u ponedeljak da je dugoročno gledano veliki problem to što će sa prodajom Telekoma biti prodata i telekomunikaciona infrastruktura, koja je, kako je kazala, građena u Srbiji više od sto godina.

"Država ima prirodni monopol na telekomunikacionu infrastrukturu i ko to kupi biće monopolista. Država prodajom većinskog udela u Telekomu prodaje svoj prirodni monopol i uvodi drugog monopolistu što će imati uticaja na cene i kvalitet usluga", kazala je Baraćeva na pres klubu u Medija centru u Beogradu.

Baraćeva je navela da Zakon o privatizaciji i Zakon o koncesijama predviđaju da se telekomuniakciona struktura, kao opšte dobro, ne može prodavati, već samo dati na korišćenje.

Prema njenim rečima, premijer Srbije Mirko Cvetković, koji je nekad radio kao privatizacioni savetnik u konsultantkoj kući Ces mekon, i sin vlasnika te firme koji je i savetnik premijera i član obe vladine komisije za prodaju Telekoma, u sukobu su interesa zbog direktne uključenosti u taj posao.


Извор[уреди]