Пређи на садржај

Ne treba menjati lokalnu vlast koja dobro radi

Извор: Викиновости


7. septembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić izjavio je u poetak da ne treba po svaku cenu usklađivati vlast na republičkom i lokalnom nivou i istakao Beograd kao primer lokalne vlasti koja dobro funkcioniše.

„Mislim da će Beograd biti poslednja tačaka koja bi se u tom pravcu razmatrala, s obzirom na to da Beograd dosta dobro funkcioniše i u ovim uslovima. Ne vidim ako je nešto dobro i ako funkcioniše da ga treba menjati“, kazao je Krkobabić u intervjuu agenciji Beta.

PUPS na lokalnom i republičkom nivou u vlasti uceštvuje u okviru koalicije sa socijlaistima i Jedinstvenom Srbijom, a njen lider ističe da taj princip treba da važi bez obzira na to da li u lokalnoj valsti učestvuje i njegov PUPS, a jedini važan kriterijum je da lokalna samouprava dobro funkcioniše.

Krkobabić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije ipak, misli da raspored snaga na loklanom nivou treba uskladiti sa republičkim tamo gde je to moguće i gde to prirodan raspored snaga partija dozvoljava, i ako to za lokalnu samoupravu obezbeđuje bolje rezultate.

Izvor[уреди]