Пређи на садржај

Ne sme stati proces evropskih integracija

Извор: Викиновости


3. септембар 2011.
Београд-  (Beta) - Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je u subotu da Srbija ne sme da zaustavi proces evropskih integracija, jer su one uslov za pronalaženje praktičnog rešenja za problem Kosova i Metohije.

Na sednici Glavnog odbora DS Tadić je rekao da nema pravog i dobrog rešenja za Kosovo, ali da će Srbija nastaviti da rešava konflikte u interesu svih.

„Ako bi Srbija izašla iz procesa evropskih integracija platila bi najveću moguću cenu“, rekao je Tadić i naveo da bi svako drugo političko opredeljenje smanjilo mogućnost razvoja zemlje, a samim tim i mogućnost otvaranja novih radnih mesta. Tadić je naveo da je Srbija počela rešavanje problema kroz dijalog, kao evropski princip i vrednost.

Prema njegovim rečima, EU je danas bremenita konfliktima i pitanje je koje su to crvene linije koje Srbija neće preći u tom procesu. Tadić je rekao da je proces evropskih integracija danas drugačiji nego pre nekoliko godina, da su standardi pojačani i da su teške okolnosti u kojima će Srbija tragati za rešenjima.

Извор[уреди]