Ne želimo sukob Novi Sad-Beograd

Извор: Викиновости


13. мај 2011.
Нови Сад-  (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je u petak da fudbalske utakmice ne smeju da prerastu u mržnju između Novog Sada i Beograda.

„Ne smemo dozvoliti da fudbalske utakmice prerastu u stvar mržnje između Novog Sada i Beograda, kao što je svojevremeno bilo između Zagreba i Beograda. Čcemu onda služi taj sport“, rekao je Dačić novinarima u Novom Sadu.

Utakmica finala kupa Partizan-Vojvodina prekinuta je u sredu u 80. minutu nakon što su igrači novosadske ekipe, nezadovoljni suđenjem, napustili teren. Početak meča kasnio je 25 minuta jer gostujući tim nije želeo da izađe na teren dok svi navijači Vojvodine na budu pušteni na stadion.

Na današnji dan pre 21 godinu u Zagrebu je zbog opšteg nereda prekinuta utakmica Dinamo-Crvena zvezda.

„Nećemo valjda da pravimo to isto, ali sada kada igraju klubovi iz Vojvodine. Treba da nas je sramota i da se sa tim prekine“, istakao je on.

Dačić je rekao i da policija nije kriva za kašnjenje početka finala. Policija je zaustavila i kontrolisala autobuse sa navijačima Vojvodine na prilazima Beogradu, zbog čega je deo njih zakasnio na početak meča. On je dodao da su navijači kasnili pri polasku iz Novog Sada.

Извор[уреди]