Nećemo tolerisati sistemsku korupciju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. avgust 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u ponedeljak da nova vlast neće tolerisati sistemsku korupciju ni na koji način i da neće biti zaštićenih.

„Poslednje akcije državnih organa pokazuju da država pokušava da na najozbiljniji način razmatra ta pitanja“, rekao je Stefanović novinarima u parlamentu posle razgovora sa predsednikom Skupštine Republike Srpske Igorom Radojičićem.

Stefanović je najavio da će jedan od prvih zakona koje će skupština razmatrati u septembru biti zakon o javnim nabavkama, koji bi trebalo da omogući godišnje uštede od 500 miliona do milijadru evra.

Predsednik parlamenta je naveo da o borbi protiv korupcije želi da razgovara sa svim „nosiocima ovlašćenja“ kao i sa članovima Saveta za borbu protiv korupcije koji su ocenili da korupciju omogućavaju zakoni, i dodao da članove Saveta „očekuje vrlo brzo u parlamentu“.

„Želim da sa svima njima zajedno dođemo do kvalitetnih zakonskih i drugih rešenja koja odlučno idu ka borbi protiv korupcije i kriminala“, rekao je Stefanović.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg