Neće izostati januarsko povećanje penzija

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. октобар 2010.
BEOGRAD, 26. oktobra 2010. (Beta) - Penzije u Srbiji biće povećane početkom 2011. i uskladjivane tri puta u toku godine, kao što je dogovoreno sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), rečeno je u utorak agenciji Beta u kabinetu potpredsednika Vlade Jovana Krkobabića.

Usklađivanje penzija u 2011. godini ostaje usaglašeno prema ranijem dogovoru. Prvog januara, prvog aprila i prvog oktobra sledeće godine penzije će biti uskladjivane sa kretanjem zarada u javnom sektoru, precizirali su u kabinetu potpredsednika Vlade.

Raniji dogovor neće biti doveden u pitanje bez obzira na razgovore u okviru šeste revizije kreditnog aranžmana između Srbije i MMF-a, a na povećanje i usklađivanje penzija neće uticati ni povlačenje Izmena zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju iz skupštinske procedure.

Kako su naveli u Krkobabićevom kabinetu, tema razgovora sa MMF-om ovoga puta nisu penzije već budžet Srbije za 2011. godinu. U ranijim razgovorima sa MMF-om dogovoreno je da penzije ostanu zamrznute do kraja ove godine, a tokom 2011. predviđena su tri usklađivanja.


Извор[уреди]