Neće biti otpuštanja radnika u Knjaz Milošu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

22. април 2010.
BEOGRAD, 22. aprila 2010. (Beta) - Savez samostalnih sidikata Srbije (SSSS) potvrdio je u četvrtak da je s poslovodstvom kompanije "Knjaz Miloš" iz Arandjelovca postignut dogovor da neće biti otpuštanja radnika, čime je završen generalni štrajk, koji je počeo 14. aprila.

Predsednik SSSS-a za poljoprivredu Dragan Zarubica izjavio na konferenciji za novinare da je dogovoreno da poslodavac neće proglasititi tehnološki višak od 106 radnika i da će organizovati program dobrovoljnog napuštanja kompanije uz stimulativu otpreminu.

On je ocenio da tehnoloških viškova u "Knjaz Milošu" više ne moze da bude, jer je poslednje tri godine iz te fabrike otišlo 1.200 radnika a ostalo oko 900.

Kako je precizirao, za sindikat stimulativna otpremina znači da bi poslodavac trebalo da ponudi novac veći od iznosa bruto mesečne zarade po godini staža. "Dogovoreno je i da se ispati jednokratna pomoć svim radnicima u iznosu od 25.000 dinara, a da se na kraju godine, pod uslovom da rezultati poslovanja budu pozitivni, isplati povećanje zarade od pet odsto i to retroaktivno od 1. aprila", rekao je Zarubica.


Извор[уреди]