Пређи на садржај

Neće biti nestašice mleka

Извор: Викиновости


23. август 2011.
KRUŠEVAC, 23. avgusta 2011. (Beta) - Srbiji ne preti nestašica mleka, izjavio je u utorak u Kruševcu pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović.

"Nijedan podatak ne ukazuje da Srbiji preti nestašica mleka", rekao je on prilikom obilaska karantina u selu Belasica, u kome su smeštene 42 junice simentalske rase, nedavno uvezene iz Bavarske, uz subvenciju Vlade i lokalne samouprave.

Prema njegovim rečima, "Ministarstvo poljoprivrede je u svakodnevnom kontaktu sa proizvođačima, najvećim snabdevačima, mlekarskom industrijom i kompanijama koje pokrivaju više od 90 odsto tržišta mleka i mlečnih proizvoda u Srbiji".

Milovanović je kazao da podsticajne mere, kao što je subvencionisanje 80 odsto cene u nabavci kvalitetnih grla goveda od strane države i 20 procenata od strane lokalne samouprave, predstavljaju efikasan način plasmana budžetskih sredstava koja u roku od šest meseci daje konkretan rezultat u govedarstvu.

On je dodao da je interesovanje lokalnih samouprava za taj vid subvencija veliko i da su one prepoznale i priliku i mogućnosti poljoprivrednih gazdinstava u svojim opštinama.


Извор[уреди]