Navijač ostao bez oka, drugi teško povređen

Извор: Викиновости


25. август 2010.
Beograd/Brisel, (Beta) - Jedan navijač Partizana ostao je bez oka, a drugi je zadržan u bolnici sa teškim povredama glave i njegov oporavak je za sada neizvestan, rekao je u sredu agenciji Beta konzul ambasade Srbije u Briselu, Dragan Milojević.

Njih dvojica su povređeni u tuči koja se desila pre početka fudbalske utakmice Anderlehta i Partizana u sredu. Milojević je rekao da prema njegovim informacijama napad nema veze sa mečom.

„Grupa od tridesetak naših navijača krenula je sa stanice kroz nezgodan deo grada i tu je došla u sukob sa lokalnim stanovništvom, koje se okupilo u velikom broju i došlo je do tuče u kojoj je korišćeno razno oružje, ali, kako sam razumeo, nije bilo noževa i vatrenog oružja“, rekao je Milojević.

Trojica navijača su teže povređena. Jedan je pušten iz bolnice sa oko 15 kopči. Navijač koji je ostao bez oka je iz Švajcarske i po njega je došla porodica, i svi su krenuli kući.

Najteže je prošao Dejan Glamolčak, koji je primljen sa teškim povredama glave, a njegova operacija je trajala oko osam sati. On se ne seća događaja, ali je danas popodne bio u svesnom stanju. Lekari u bolnici rekli su Milojeviću da ne mogu da daju nikakve prognoze o njegovom oporavku.

Извор[уреди]