Nastavljeni protesti poljoprivrednika

Извор: Викиновости


2. јун 2011.
NOVI SAD, 2. juna 2011. (Beta) - Asocijacija poljoprivrednika pozvala je ratare da obustave protest i blokade puteva, ali oni nisu poslušali taj apel jer su nezadovoljni ishodom pregovora u Vladi Srbije u sredu uveče, rekao je u četvrtak agenciji Beta predsednik tog udruženja Miroslav Kiš.

"Ljudima smo preneli šta nam je rečeno u ministarstvu i to ih ne zadovoljava. Mi smo ih pozvali da odustanu od protesta, ali oni to ne prihvataju", naveo je Kiš.

On je dodao da na drumovima širom Vojvodine ima puno nervoznih poljoprivrednika sa mehanizacijom i da je zabrinut zbog moguće eskalacije problema.

"Ispostavilo se, eto, da za jedinu granu koja je proizvodnja u Srbiji nema para u budžetu", rekao je Kiš.

Predsednik Udruženja poljoprivrednika "Pančevac" Miodrag Radanov rekao je u četvrtak ujutru da će poljoprivrednici nastaviti da blokiraju puteve u Pančevu i okolini zato što ne priznaju ono što je predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš sa svojim "satelitima" potpisao u ministarstvu.

Oko 1.000 traktora i poljoprivrednika i dalje blokira sve izlaze iz Pančeva prema Beogradu, uz propuštanje vozila hitne pomoći i automobila u kojima su deca.


Извор[уреди]