Nastavljena rasprava o amandmanima

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


16. oktobar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u četvrtak raspravu o amandmanima na Predlog zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Na početku sednice šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić, javljajući se da reklamira povredu Poslovnika, obavestio je predsednicu parlamenta da je u sredu predsedavajuća Gordana Čomić prekinula poslanika Demokratske stranke Srbije koji je želeo da govori o protestu studenta ispred parlamenta.

Aligrudić je rekao da je to bila aktuelna tema, a da o njoj nije bilo moguće govoriti i pitao "zbog čega i koga su time štitili". On je kritikovao vladu navodeći da je "ekstremno socijalno nedgovorna poslednjih dana" jer je povećana cena gasa i PTT usluga. Nakon Aligrudićevog izlaganja rasprava je nastavljena o amandmanima na Predlog zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom. Do sada je razmotreno desetak amandamana, od 25 podnetih. Predlog zakona predviđa obrazovanje posebnog specijalizovanog organa koji će upravljati oduzetom imovinom.

Извор[уреди]