Nastavak razgovora o već započetim temama

Извор: Викиновости


16. мај 2011.
BEOGRAD, 16. maja 2011. (Beta) - Šef tima Beograda za razgovore sa prištinskim vlastima Borislav Stefanović rekao je u ponedeljak da će na novoj rundi dijaloga u naredna dva dana u Briselu biti razgovarano o temama koje su otvorene na prethodnim susretima.

"Biće razgovora o temama koje su ranije otvorene, u pokušaju da ih rešimo, ili bar neke od njih. Naš dnevni red je usaglašen oko toga, a svi ostali predlozi i želje da se priča o drugim temama, kako se preko medija plasira, samo su stav Prištine da o tome želi da priča. To ne obavezuje nas da u ovoj fazi o tome pričamo", rekao je Stefanović za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, oko otvaranja tema moraju da se slože obe strane u pregovorima.

"Prema tome, pričaćemo o onim temama koje smo do sada otvorili - najviše o telekomunikacijama, električnoj energiji, slobodi kretanja i katastru i matičnim knjigama. Za sve ostalo možemo da čujemo njihov generalni stav i u tom smislu očekujemo konkretne predloge, a ne generalne stavove koje smo čuli do sada", rekao je on.

Stefanović nije želeo da komentariše izjavu potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića da je razgraničenje Srbije i Kosova jedina realna opcija, ali je naveo da je za beogradski tim "otvorena mogućnost da o svemu razgovaramo".


Извор[уреди]