Пређи на садржај

Nastavak kampanje za promociju pravih vrednosti među mladima "Stvarno važno"

Извор: Викиновости


26. januar 2012.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Takmičenje za najbolji video na temu "Šta je meni stvarno važno?", namenjeno mladima do 30 godina, počelo je 20. januara i trajaće naredna dva meseca, do 20. marta. Ovo takmičenje je nastavak kampanje "Stvarno važno" koju, u cilju promocije pravih vrednosti među mladima u Srbiji, vodi Fondacija "Ana i Vlade Divac".

Pravo učešća u takmičenju imaju svi mladi do 30 godina a potrebno je da kreiraju video materijal na temu "Šta je meni stvarno važno?" i postave ga na sajt www.stvarnovazno.org. Autori tri najbolja video zapisa biće nagrađeni flip video kamerom.

Fondacija "Ana i Vlade Divac" je u okviru projekta "Vrednosti mladih u Srbiji" u oktobru prošle godine pokrenula kampanju "Stvarno važno". Za samo tri meseca, koliko kampanja traje, putem internet stranice i drugih kanala komunikacije pristiglo je više od 1600 opisa i komentara vrednosti koje su mladi u Srbiji definisali kao značajne i stvarno važne za njih..

Reči ljubav, osmeh, bliskost, optimizam, volja i s(a)vest, koje su predstavili vrednosti promotera ove kampanje (Nađa Higl i Milorad Čavić, glumci Miloš Biković i Branislav Trifunović, umetnik Marčelo, Ana i Vlade Divac) imale su najviše komentara. Pored njih, mladi su izabrali i reči kao što su: prijateljstvo, porodica, sloboda, mašta, hrabrost, sreća, iskrenost…

Kampanja "Stvarno važno" se realizuje uz podršku USAID-a i Instituta za održive zajednice koji, u okviru programa "Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva" podržava projekte usmerene na aktivizam građana.

Извор[уреди]