Narodna biblioteka otvorena za čitaoce

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. септембар 2011.
BEOGRAD, 12. septembra 2011. (Beta) - Upravnik Narodne biblioteke Srbije u Beogradu Sreten Ugričić izrazio je zadovoljstvo što je biblioteka u ponedeljak, posle četiri godine rekonstrukcije, otvorila vrata za čitaoce.

"Od jutros u 8.00 imamo preko 100 korisnika, što starih, što novih", rekao je Ugričić agenciji Beta. On je kazao da posle rekonstrukcije biblioteka ima 50 odsto veći kapacitet i 12 novih učionica. Prvi put je korisnicima na raspolaganju i multimedijalna čitaonica koja ima 52 mesta.

Ugričić je rekao da će čitaonica za slepe i slabovide biti potpuno u funkciji za oko mesec dana, kada će početi i primena Zakona o obaveznom primerku, prema kojem svi izdavači moraju dostaviti i jedan elektronski primerak svake nove publikacije.

Biblioteka ima i novo radno vreme, pa će čitaoci knjige moći da uzimaju od osam do 21 sat radnim danima, a subotom od osam do 15 sati.

Godišnja članirana je 1.200 dinara, a korisnici koji su već bili učlanjeni u Biblioteku imaće besplatnu članarinu do 20. januara 2012. godine.

Извор[уреди]