Naprednjaci za izbore u ovoj godini

Извор: Викиновости5. јануар 2010.
BEOGRAD, 5. januar 2010. (Beta) - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je da će naprednjaci uskoro pokrenuti konkretne akcije za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, uključujući i potpisivanje peticije građana.

Nikolić je agenciji Beta rekao da još nije bilo razgovora o izborima ni među opozicionim strankama, ali da je SNS zaključio "da je vreme da pokrenemo akcije koje bi dovele do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora". "Kroz potpisivanje peticije videli bismo da li su građani spremni za izbore, da li ih žele", kazao je Nikolić i najavio da će SNS uskoro organizovati više javnih skupova na kojima će proveriti svoju snagu.

Za naredne izbore, on je rekao da će to biti prvi pravi demokratski izbori, bez obzira na to kako su se do sada nazivali. Nikolić je rekao da SNS zahteva izbore jer nema snažno uporište u parlamentu koje zaslužuje po svojoj snazi, a da tamo sede stranke koje nemaju poverenje građana.

Prema njegovoj oceni, pored SNS, izbori odgovaraju i Demokratskoj stranci, "jer bi to bio zaista pravi demokratski obračun između SNS i DS, kojem bi se pružila prilika da se oslobodi malih stranaka koje mu se stalno otimaju". Nikolić je ponovo pozvao Vojislava Koštunicu da se izjasni da li želi koaliciju sa SNS, čiji je preduslov da Demokratska stranka Srbije podrži evropske integracije.


Извор[уреди]