Napredak Zvezde važan za Srbiju

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


27. мај 2011.
Србија -  (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je napredak Crvene zvezde veoma važan, ne samo za domaći sport već i za celu zemlju.

„Od ogromne važnosti je da Crvena zvezda napreduje, jer to nije značajno samo za sport, već i za Srbiju. Naša država nema mnogo prepoznatljivih brendova u svetu, a jedan je svakako Crvena zvezda“, rekao je Tadić novinarima prilikom obilaska stadiona crveno-belih.

On je rekao da, kao navijač, nije zadovoljan stanjem u srpskom fudbalu.

„Stanje u srpskom fudbalu je loše, ali to kažem kao navijač, jer zbog pravila Fife ne smem da se mešam u sport“, naveo je predsednik Srbije i podsetio da je i Evropska fudbalska unija (Uefa) zatražila energičnu borbu protiv negativnih stvari u srpskom fudbalu.

„Bilo bi tragično da nas izbace iz evropskih i svetskih saveza. Ogroman uticaj u srpskom fudbalu imaju Crvena zvezda i Partizan“, istakao je Tadić.

Predsednik Srbije posetio je u petak Crvenu zvezdu u čast proslave 20. godišnjice od osvajanja titule prvaka Evrope.

Navijači Zvezde su pre toga na zidovima stadiona ispisali niz uvredljivih grafita koji su, međutim, brzo okrečeni, a Tadićevoj poseti prethodila je i lažna dojava o bombi na Marakani.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg