Пређи на садржај

Napori na iskorenjivanju krivotvorenja i piraterije u Republici Srbiji

Извор: Викиновости


1. decembar 2011.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - U okviru projekta "Podrška osnivanju Edukativno-informativnog centra Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije" kojim upravlja Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji, a sprovodi ga Evropski Zavod za patente, u Beogradu će se 5. i 6. decembra 2011. godine, održati radionica na temu "Saradnja između organa za sprovođenje prava intelektualne svojine u Republici Srbiji".

Cilj dvodnevne radionice je da okupi predstavnike institucija koje dele odgovornost za stanje sistema zaštite prava intelektualne svojine u Republici Srbiji i da ih kroz praktičan rad upozna sa različitim primerima najbolje prakse u oblasti međuinstitucionalne saradnje i privatno-javnog partnerstva u suzbijanju krivotvorenja i piraterije.

Od radionice se očekuje i da doprinese uspostavljanju stalnog koordinacionog tela za saradnju između policije, inspekcija, Uprave carina i Poreske uprave, čije je osnivanje predviđeno Strategijom razvoja intelektualne svojine za period od 2011. do 2015. godine.

Извор[уреди]