Napadaču na Ilića dve godine zatvora

Извор: Викиновости6. април 2010.
BEOGRAD, 6. aprila 2010. (Beta) - Viši sud u Beogradu osudio je u utorak na dve godine zatvora Dejana Stojadinovića zbog napada na predsednika Nove Srbije Velimira Ilića 5. februara u centru Beograda.

Sudija Dragomir Gerasinović rekao je da je Stojadinović kriv zato što je napao Ilića i da je bio svestan svog dela i dodao da je to bio fizički nasrtaj na čoveka koji je držao govor. "Posebnu težinu može imati to što je reč o predsedniku parlamentarne stranke, ali bi kazna bila ista i da nije", kazao je sudija.

Sudija je naveo da je kaznu odmerio imajući u vidu i to što je Stojadinović ranije osuđivan. Po izricanju i obrazlaganju presude Stojadinović je rekao da je politički osuđen. "Vi mene vredjate, čast mi je što ste me osudili. Ovo je političko suđenje, svi ste vi ubili Đinđića", kazao je Stojadinović.

Ilić je ranije u utorak na suđenju izjavio kako mu se čini da je napad na njega insceniran. "Danima pre toga stalno su me pitali da li nosim oružje, da li se branim, kao da je neko hteo da me isprovocira. Tog čoveka su doveli ispred mene, servirali ga", rekao je Ilić.


Извор[уреди]