Пређи на садржај

Napad na Jeremića šteti ugledu Srbije

Извор: Викиновости


9. jul 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Ministar inostarnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da se u medijima protiv njega vodi „nezapamćena haranga“, koja, kako je ocenio, nanosi veliku štetu i njemu i ugledu Srbije.

„Neću da se krijem iza ugleda Srbije, ali misiju Srbije opsedaju strane diplomate i pitaju da li se Srbija povlači iz predsedavanja. Doveden sam u veoma neprijatnu situaciju“, kazao je Jeremić za „Utisak nedelje“ u nedelju, povodom navoda u javnosti o sredstvima koja će biti utrošena za njegovo predsedavanje Generalnom skupštinom UN.

Jeremić je podsetio da je Vlada odobrila okvirni predračun od 2,9 miliona dolara, što je, kako je dodao, bilo potrebno da bi se formalno-pravno preuzelo predsedavanje od Katara.

„To je suma koja može da bude manja ili veća, to je bilo neophodno da bi se formalno završila ta procedura“, kazao je Jeremić.

On je naveo da će se o konačnom budžetu pitati naredna vlada, koja treba da odluči da li je Srbiji potrebna promocija u svetu i stvaranje novog diplomatskog kadra.

"Pitanje je da li hoćete da iskoristirte priliku da iškolujete jedan kadar na bazi kojeg će se sutrašnja diplomatija razvijati. Ukoliko sledeća vlada donese odluku da nam ne treba promovisanje Srbije u Americi, investicione konferencije, onda će tako i biti", poručio je Jeremić.

On je naveo da je prethodna nedelja bila najteža u njegovoj dosadašnjoj karijeri i da su neki mediji koristili izuzetno ružan jezik, a neki su i vređali, što je imalo posledice i po njega i po njegovu porodicu. Ipak, on je rekao da ne krivi medije, ali nije precizirao koga krivi.

Prema njegovim rečima, sve je počelo nakon sastanka DS-a 29. juna, koji je on morao da napusti pre nego što se završio.

Izvor[уреди]