Naloženo zatvaranje MCK, pozdravljen dijalog

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. јул 2011.
PRIŠTINA, 12. jula 2011. (Beta) - Međunarodna upravljačka grupa pozdravila je u utorak dijalog Beograda i Prištine, saradnju kosovskih vlasti u istrazi o trgovini organima i pozvala civilnog predstavnika Pitera Fejta da počne da planira zatvaranje Međunarodne civilne kancelarije.

Grupa je izrazila zadovoljstvo učešćem Kosova u dijalogu i ohrabrila Srbiju i Kosovo "da kao nezavisni i suvereni susedi nastave reazgovore i nađu rešenja za pitanja od praktičnog znacaja za svoje građane", navodi se u saopštenju posle 13. sednice predstavnika zemalja koje podržavaju nezavisnost Kosova, održane u Prištini.

"Uočavamo prve plodove dijaloga i verujemo da dijalog, kao i napredovanje pomirenja i regionalne stabilnosti, može doprineti poboljšanju kvaliteta i normalizacije života građana obe zemlje i podržati ih na putu ka članstvu u Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Grupa je pohvalila Vladu Kosova za saradnju sa Euleksom povodom istrage navoda o "nehumanom tretmanu ljudi i trgovini ljudskim organima na Kosovu" i pozvala sve relevantne organizacije, institucije i pojedince da Euleksu dostave dokaze koje mogu imati veze sa tim slučajem.


Извор[уреди]